Toate categoriile

Ora aperitivului

Aperol este un aperitiv denumit adesea lichior. În ceea ce priveștesenzațiile sale gustative (amărue), acesta aparține seriei populare de bitteriamaro din Italia. Aperol pentru prima data a fost produs în 1919 de către doi frați din Padova, Luigi și Silvio Barbieri.

Sticla Aperol


Compoziția și procentul de alcool al Aperolului: Băutura conține aproximativ treizeci de ingrediente, printre care se numără coaja de portocală amară, fructele de chinotto, gențiană, revent și diverse ierburi din regiunea Piemonte. Desigur, rețeta autentică a acestui elixir padovanez este ținută însecret. În special, proprietarii companiei Campari Group, care în 2004audevenit proprietarii mărcii, au jurat solemn să nu dezvăluie sau să modifice compoziția originală și proporțiile băuturii. Procentulclasic de alcool al acestui popular lichior este de 11%. Excepția o constituie varianta exportată, destinată pieței germane, care conține 15% . Aceasta se datorează faptului că producătorul nu dorește să îmbutelieze produsul în recipiente de unică folosință, impuse de legislația germană pentru băuturile cu grad de alcool mai mic de 15%.

Cum să distingi Aperolul original de cel contrafăcut: Orice marcă populară devine, de obicei, un obiect preferat pentru falsificare. Băutura este îmbuteliată în sticle fabricatedin sticlă transparenta, recunoscute imediat după gravura evidentă „Aperol” pe partea frontală, sub etichetă. Sticla autentică are un dop albastru cu logo-ul mărcii și o inscripție circulară în partea de sus. Pe "manșonul" care merge spre gât, sunt plasate două inscripții: "Aperol" și "DAL 1919". Și, desigur, nu trebuie să uităm de etichetele de calitate și frumos realizate, precum și de existența mărcii de acciză bine lipită (cu excepția cazurilor în care băutura este achiziționată din magazinele Duty-Free).

Cum să bei Aperol + rețete de cocktailuri: Potrivit concepției creatorilor, acest lichior ar trebui consumat înainte de masă, în pahare de lichior răcite sau cu câteva cubulețe de gheață. În principiu, aperitivul, ca atare, nu necesită gustări. Cu toate acestea, dacă este absolut necesar, puteți însoți o porție de Aperol cu o felie de portocală sau mandarină. Cu mult mai des, băutura este folosită în compoziții simple și revigorante, cu gheață. În acest caz, Aperol este, de obicei, amestecat cu apă crem-sodă, tonic, băuturi răcoritoare pe bază de citrice, sucuri de fructe, vin alb sec, șampanie brută și chiar vodcă sau gin. În cazul băuturilor fără alcool sau slab alcoolice, cantitatea de bitter reprezintă 1/3 sau chiar 1/4 din volumul total al băuturii. În combinație cu bauturilealcoolice mai tari, proporția sa ajunge la 2/3 din volumul total. Și, în cele din urmă, cocktailurile sunt considerate clasice. În primul rând, celebrul "Aperol Spritz", care i-a adus adevărata faimă internațională Aperolului din Padova. Cu toate acestea, așa cum vom vedea mai jos, posibilitățile cocktailurilor cu acest bitter nu se epuizează niciodată.

Cocktail aperol


Aperol Spritz lista de ingrediente:

  • Aperol - 60 ml 
  • Prosecco - 90 ml 
  • Apă minerală gazata - 30 ml 
  • Felie de portocală - 1 bucată

 Metoda de preparare:

  1.  Turnați Aperol într-un pahar înalt cu gheață. 
  2.  Adăugați Prosecco și apă minerală (dacă doriți, puteți înlocui apa minerală cu apă tonică sau Sprite). 
  3.  Decorați cu o felie de portocală (în țara de origine a băuturii, în afară de portocală, este adesea folosită și o măslină). 
  4. Serviți cu un pai și un amestecător de cocktail.

 Aperol Betty lista de ingrediente:

  •  Aperol - 60 ml 
  •  Suc de portocale proaspăt - 60 ml 
  • Suc de grapefruit proaspăt - 40 ml

Metoda de preparare:

  1.  Agitați toate ingredientele într-un shaker. 
  2. Turnați într-un pahar cu gheață.

 Aperol Sour Lista de ingrediente:

  • Aperol - 60 ml 
  • Suc de lămâie - 20 ml 
  • Sirop de zahăr - 10 ml

Metoda de preparare:

  1.  Agitați toate ingredientele într-un shaker cu gheață. 
  2. Turnați într-un pahar cu gheață.

 Avion de hârtie lista de ingrediente:

  • Aperol - 30 ml 
  • Whisky - 30 ml 
  • Apă minerală gazată - 30 ml 
  • Suc de lămâie proaspăt - 20 ml 
  • Felie de lămâie - 1 bucată

Metoda de preparare:

  1.  Agitați whisky-ul, Aperol și sucul de lămâie într-un shaker cu gheață. 
  2.  Strecurați într-un pahar cu gheață. 
  3.  Adăugați apa minerală cu gaz. 
  4. Decorați cu o felie de lămâie. Serviți cu un amestecător de cocktail.

 Descanso lista de ingrediente:

  •  Aperol - 20 ml 
  •  Whisky - 60 ml 
  •  Sirop de zahăr - 10 ml 
  •  Menta proaspătă - 5 frunze 
  • Felii de lămâie - 4 bucăți

Metoda de preparare:

  1.  Zdrobiți lămâia și menta. Puneți rezultatul într-un shaker cu gheață. 
  2.  Adăugați alcoolul și siropul. Agitați bine. 
  3.  Strecurați într-un pahar.